25 september 2017/Recepten
  • By Rauwehoningshop
  • 448

Interessante aperitiefgids

Rauwe honing met wijn- en kaasschotels is een van de gemakkelijkste hapjes, maar toch enkele van de meest indrukwekkende. Ze zijn flexibel, elegant en lekker. Je kunt alles wat je maar wilt in elkaar zetten, schikken en aan je gasten serveren, en je hebt een schaal voor jezelf. Voor het beste resultaat zijn er echter enkele eenvoudige regels die u kunt gebruiken om uw schotel er professioneel uit te laten zien en te laten smaken.

Of je het nu klaarmaakt voor gasten of een gezellig avondje uit met je partner, een kaasplankje kan ervoor zorgen dat gewone gerechten lekkerder smaken. Met zijn prachtige presentatie en alle levendige kleuren bij elkaar, zal dit voorgerecht niets anders dan vreugde en voldoening brengen in je smaakpapillen. Ook al klinkt het misschien een beetje cliché, de zin “Je eet eerst met je ogen” is in dit geval volkomen logisch.

Hoe kiezen we de juiste combinatie van rauwe honing met wijn en kaas? – Basisregel –
In feite worden de meeste voedingsproducten over het algemeen geconsumeerd in specifieke sociale situaties en vooral in situaties waarin er sprake is van combinaties tussen verschillende producten. De combinatie impliceert op zijn beurt het fenomeen van interacties tussen verschillende sensorische stimuli, zoals smaak-smaak, smaak-geur, reuk-reukinteracties. Deze interacties veroorzaken synergie, onderdrukking of verbetering van verschijnselen van de waargenomen intensiteit van de sensorische eigenschappen van dezelfde bijpassende producten. Dit zijn veranderingen in de perceptie van sensorische eigenschappen die aanzienlijke gevolgen hebben voor de aanvaardbaarheid die door consumenten wordt uitgedrukt, die kunnen variëren, in termen van toename of afname, afhankelijk van de geschiktheid van de combinatie zelf.

Wijnen beïnvloeden de perceptie van de sensorische eigenschappen van kazen door de waargenomen intensiteit van de algehele smaak, bitterheid, zuur, zout en vettigheid te verhogen. Omdat wijn een smaakversterker is, moeten we ons houden aan de basisregel van het kiezen van de wijn en kaas en de kaas en honing :

  • Zuur met zuur
  • Vet met rond
  • Zacht met delicaat
  • Leun met licht
  • Zoet met zoet

De keuze voor honing moet het tegenovergestelde zijn of ver weg in smaak en aroma om contrast met de kaas te creëren. De wijn werkt als smaakversterker.

Schrijf je in voor onze nieuws brief
Volg ons
0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegTerug naar webshop