5 mei 2023/Honing

Er zijn verschillende manieren om te erkennen of je echte rauwe honing hebt gekocht. Hier zijn een aantal voorbeelden:

Pure honing mag niet oplossen in water

Doe een lepeltje met wat honing in een glas warm water. Lost het direct op dan heb je te maken met honing die is vermengd met suikerstroop. Blijft het aan de lepel hangen en moet je er je best voor doen om het op te lossen, dan is het hoogstwaarschijnlijk honing.

Textuur

Rauwe honing is dik en romig van textuur, en bevat meestal stukjes stuifmeel en honingraat. Het heeft ook de neiging om te kristalliseren na verloop van tijd, dat is een teken dat het rauw is.

Kleur

De kleur van ruwe honing kan variëren afhankelijk van het soort bloemen waarvan de bijen nectar hebben verzameld. Over het algemeen is hij troebel of ondoorzichtig geel of bruin, in plaats van helder geel.

Smaak

Rauwe honing heeft een aparte, complexe smaak met subtiele bloemige en aardse tonen. Hij heeft ook een dikker mondgevoel dan verwerkte honing.

Geur

Ruwe honing heeft een sterk aroma dat doet denken aan de bloemen en planten waarvan de bijen de nectar hebben verzameld.

Etikettering

Zoek naar een etiket dat aangeeft dat de honing rauw, onbewerkt of ongefilterd is. Echter, wees ervan bewust dat sommige honing kan worden gelabeld als “rauw”, zelfs als het is verwarmd of verwerkt tot op zekere hoogte.

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegTerug naar de webshop