Honing, het voedsel dat door de geschiedenis heen praktisch onveranderd is gebleven. Een product dat melk, yoghurt of een dessert zoeter maakt, maar ook het lichaam zoeter maakt.
Het is een van de gezondste voedingsmiddelen die we in de winter kunnen eten.
En het is dat het niet alleen voor veel recepten kan worden gebruikt, maar ook een rijke bron van voedingsstoffen is die ons veel gezondheidsvoordelen biedt.
Temperatuurstijgingen en -dalingen zijn constant, zelfs midden in de winter. De lichamen merken het op en verhogen het aantal verkoudheden of griep. Het is hier wanneer honing wordt gepresenteerd als een van de beste bondgenoten om de daling van de temperatuur het hoofd te bieden.
De nutritionele eigenschappen van honing maken dit product tot een immense en natuurlijke energiebron voor mensen die dagelijks aan lichaamsbeweging doen. Ongeveer 100 gram honing levert ongeveer 300 calorieën.
Een eetlepel honing per dag kan heilzaam zijn en ook een perfecte vervanger voor suiker.
Honing heeft een balsamico, antiseptisch en ontstekingsremmend effect, ideaal bij verkoudheid, keelpijn, keelontsteking, verkoudheid, enz.
Tijdens de winter is het essentieel om dagelijks een lepel honing te nemen om de keel te versterken en het lichaam voor te bereiden op externe bedreigingen en virussen.
Naast de vele eigenschappen van honing is het ook een natuurlijke zenuwpijnstiller. Dit komt omdat glucose essentieel is voor neuronen.
Om deze reden wordt aangeraden om honing te consumeren in geval van zenuwaandoeningen en fysieke en mentale vermoeidheid. Omdat glucose vóór fructose wordt geabsorbeerd, helpt het de spieren vitaliteit te geven en krampen, contracturen en stijfheid te voorkomen.
Honing helpt ook de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Het nemen van een eetlepel honing voor het slapengaan kan je helpen om rustiger en rustiger te slapen.
Het consumeren van honing helpt het immuunsysteem van het lichaam te versterken. Er zijn onderzoeken die bevestigen dat het eten van honing op een lege maag het lichaam helpt te voorkomen dat er externe bedreigingen ontstaan in de vorm van ziekten.
Misschien wel de meest bekende eigenschap en waarvoor we honing het meest gebruiken, is het verlichten van keelpijn, hoest en irritatie die het veroorzaakt. Maar honing is veel meer.
Naast al deze voordelen van het consumeren van honing in de winter, staat honing ook bekend om zijn helende, antiseptische en antibacteriële eigenschappen. Het helpt bij de genezing van wonden, brandwonden, het wordt zelfs aanbevolen voor mensen die last hebben van acne.
We moeten benadrukken dat de consumptie van honing niet wordt aanbevolen voor baby’s jonger dan 18 maanden, omdat het een product is dat stoffen kan bevatten die de maagzuren van baby’s niet kunnen vernietigen.